Quantcast
Channel: ADSLgr.com Community Forum
Viewing all 47922 articles
Browse latest View live

Επαναλαμβανόμενες αποσυνδέσεις

$
0
0
Καλημέρα,
είμαι νέος πελάτης nova ( σε νέο σπίτι άρα πριν δεν υπήρχε τίποτα)
Η αρχική αίτηση αφορούσε 100mb ωστόσο μετα από πολύ ψάξιμο μου το έριξαν στα 50 γτ δε σήκωνε η γραμμή.(έγινε και συνδυαστικό με ΟΤΕ)
Και εκεί ξεκινάνε όλα το προβλήματα. Παίζει μια εβδομάδα καλα και εδώ και 3 εβδομάδες έχω συνεχόμενες αποσυνδέσεις. Δηλώνω συνέχεια βλάβη στους τεχνικούς της nova στέλνουν τεχνικό ο οποίος και τις 2 φορές που έχει έρθει μέχρι τώρα μου είπε ότι με τόσα errors που βλέπει στη γραμμή πάλι καλά που συγχρονίζω και δηλώνει βλάβη στον ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ τη πρώτη φορά άλλαξε ζεύγος και τη δέυτερη φορα (που λέει ότι ήρθε Κυριακή στις 11.30 το πρωι) δεν έκανε κάτι . Και ενώ από nova μου έλεγαν (και τους πίεζα για συνδυαστικό ραντεβού ) ξαφνικά μου κλείνουν τη β΄λάβη χωρίς καμία ενέργεια από πλευρά τους. (απλά και μόνο επειδη είχα uptime 26ώρες. Σαφέστατα έχω ακόμα πρόβλημα (ορισμένες φορές κανει 10 αποσυνδέσεις την ώρα και άλλες 5 αποσυν΄δεσεις τη μέρα).
Δε ξέρω τι να κάνω. Το θέλω γι τηλεργασία .

Μπορείτε να βοηθήσετε ?

Link Status Up
Modulation Type VDSL2_Vectoring
Actual Rate(Up/Down) 5495/43105 kbps
Attainable Rate(Up/Down) 39126/51907 kbps
Noise Margin(Up/Down) 31/11.7 dB
Line Attenuation(Up/Down) 6.2/13.7 dB
Output Power(Up/Down) 9.7/8.6 dBm
Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved
Interleave Depth(Up/Down) 71/378
Interleave Delay(Up/Down) 3/9 ms
INP(Up/Down) 1.5/2 symbols
Profile 17a
Showtime Start 8 h 56 min 59 s
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM
CRC Errors(Up/Down) 7/43788
FEC Errors(Up/Down) 3780/49157
Τα CRC kai FEC errors ανεβαίνουν κατά εκατοντάδες σε κάθε refresh.

Πρόβλημα στο site του Vodafone CU

$
0
0
Φαίνεται πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορώ να μπω στο site του CU (log in).
Έκανα μερικές προσπάθειες και μου βγάζει μήνυμα...

Παράθεση:

Κάτι πήγε στραβά, προσπάθησε ξανά σε λίγο
:hmm:

Openmptcprouter + VPS Ελλάδα

$
0
0
Καλησπέρα,

δοκίμασα το https://www.openmptcprouter.com/

με την VDSL 100Mbit + 4G Unlimited Cosmote

Έπαιξα με ένα Azure VM και εντυπωσιάστηκα το πόσο εύκολα το ρυθμίζεις και απλά δουλεύει με NAT κλπ.

Το θέμα είναι ότι τώρα ψάχνω VPS για να κάνω το bonding Ελλάδα με Gigabit ή τουλάχιστον 200Mbit.

Τα VPS που βλέπω Ελλάδα έχουν 100Mbit οπότε δεν μου κάνουν.
Γνωρίζει κανείς κανένα VPS Ελλάδα που είναι πάνω από 100Mbit και σε λογική τιμή;

VDSL Στατιστικά γραμμής

$
0
0
Καλησπέρα σας,
Ψάχνω εδώ και πολύ καιρό τον λόγο για τον οποίο κάποιες φορές η ταχύτητα του downstream πέφτει στα μισά.
Έχω 50άρα αλλα ας πούμε οτι το μέγιστο είναι γύρω στα 43.

Τι έχω δοκιμάσει ως εξής:
Έφερα τεχνικό του ΟΤΕ, έλεγξε έξω τη γραμμή και έπιανε 45 με το μηχανάκι του, μέσα περίπου το ίδιο αλλά όταν δοκιμάζαμε το speedport έπεφτε στα μισά.
Άλλαξαμε speedport πάλι τα ίδια. Υπέθεσε οτι δεν αντέχουν τον θόρυβο και μου πρότεινε να βάλω το speedport στο υπόγειο για να γλυτώσω την μισή τηλ. γραμμή, όπως και έκανα.
Είδα μια βελτίωση αλλά όπως θα δείτε παρακάτω κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει.

Τελοσπάντων, επειδή κάποιες μέρες συνχρονίζει μια 40 και μια όχι είπα να φτιάξω ενα script για να τραβάω τα στατιστικά της γραμμής κάθε 1 λεπτό.
Σας παραθέτω τα διαγράμματα απο 22/03 έως 7/04, παρακαλώ πείτε μου αν βγάζεται κάποιο συμπέρασμα..

Σκέφτομαι τώρα που έχει πέσει, να δοκιμάσω έξω το speedport και να δω πόσο συγχρονίζει, αν είναι πάλι χαμηλά άρα είναι θέμα του ΟΤΕ, σωστά; Ευχαριστώ
Attached Images

Τι είναι τα μισθωμένα κυκλώματα;

$
0
0
Καλησπέρα, θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει τι είναι το μισθωμένο κύκλωμα καθώς και το λόγο ύπαρξης του;Σε τι διαφέρει από μια κλασσική γραμμή τοπικού βρόχου;Δεν με πειράζει η εξήγηση να περιλαμβάνει λεπτομέρειες

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Σύλληψη σπείρας για απάτη μέσω Sim Swap στήν Βόρεια Ελλάδα

$
0
0
Δελτίο Τύπου:
Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση παρατίθενται χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 5 ατόμων για απάτη, με τη μέθοδο της αντικατάστασης/αλλαγής κάρτας sim (sim swap).

Ειδικότερα, οι εμπλεκόμενοι απέκτησαν πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ημεδαπού και χρησιμοποιώντας την τεχνική sim swap παρέκαμψαν τη διαδικασία πρόσθετης αυθεντικοποίησης και αφαίρεσαν 42.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με τραπεζικά ιδρύματα με αποτέλεσμα τη δέσμευση και επιστροφή 29.000 ευρώ στον ημεδαπό.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών και στη συνέχεια διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

  • (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

  • αποθηκευτικά μέσα, καθώς και κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η μέθοδος sim swap είναι μια τεχνική κατά την οποία ο δράστης, χρησιμοποιώντας τεχνικές κοινωνικής μηχανικής (χειραγώγηση) αποκτά τον έλεγχο της κάρτας SIM του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

Συγκεκριμένα, ο δράστης έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη (π.χ. με «ηλεκτρονικό ψάρεμα» - phishing , με χρήση κακόβουλων εφαρμογών - προγραμμάτων κ.λπ.), εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα αλλαγής κάρτας SIM, αποκτώντας νέα κάρτα προς αντικατάσταση αυτής που έχει ο νόμιμος κάτοχος.

Με τον τρόπο αυτό, λαμβάνει κλήσεις και μηνύματα που προορίζονται για τους χρήστες – θύματα και υποκλέπτει τους κωδικούς μιας χρήσης (OTP) ή τα μηνύματα επαλήθευσης ασφάλειας κ.λπ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

  • να μην κοινοποιούν σε κανέναν και να μην εισάγουν σε άγνωστες ιστοσελίδες τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), δηλαδή όνομα χρήστη (username) και κωδικό πρόσβασης (password), ή αριθμούς καρτών.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες ποτέ και με κανένα τρόπο δεν ζητούν τους κωδικούς των πελατών μέσω διαδικτύου (on line),


  • αν το κινητό τηλέφωνο σταματήσει να λειτουργεί για ασυνήθιστους λόγους, πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχει αντικατασταθεί η κάρτα SIM,

  • να ελέγχουν συχνά τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών,

  • να έχουν ενημερωμένο λογισμικό και πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus),

  • να περιορίσουν τις προσωπικές πληροφορίες, ειδικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ( S ocial M edia),

  • να μην ανοίγουν ύποπτους υπερσυνδέσμους (links) και να μην αποστέλλουν προσωπικά στοιχεία και δεδομένα σε κανέναν,

  • να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης ( password ) και

  • αν είναι εφικτό, αν μη συσχετίζουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό με ευαίσθητους λογαριασμούς στο διαδίκτυο.


Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188

  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr )

  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


Πηγή : ΕΛ.ΑΣ.

ΕΕΤΤ: Έναρξη της διαδικασίας της 4ης ετήσιας ανάθεσης στο πλαίσιο της εισαγωγής της τεχνολογίας VDSL vectoring

$
0
0
Δελτίο Τύπου:
Στο πλαίσιο της 4ης ετήσιας ανάθεσης, όπως ορίζεται στη διαδικασία εισαγωγής της τεχνολογίας VDSL vectoring στο δίκτυο πρόσβασης, σύμφωνα με το Παράρτημα 3 της Απόφασης ΑΠ ΕΕΤΤ 792/07/22.12.16 (ΦΕΚ 4505/Β/30.12.2017), καλούνται οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι ηλεκτρονικών επικοινωνιών να υποβάλουν στην ΕΕΤΤ αίτημα ανάθεσης περιοχών για ανάπτυξη αρχιτεκτονικών/ τεχνολογιών δικτύων πρόσβασης νέας γενιάς, μέχρι και την Δευτέρα, 24 Μαΐου 2020, ώρα 15:00. Οι ενδιαφερόμενοι πάροχοι μπορούν να λάβουν την αναγκαία, για τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού τους πλάνου, επικαιροποιημένη πληροφορία αναφορικά με το δίκτυο πρόσβασης του ΟΤΕ, υποβάλλοντας στον ΟΤΕ σχετικό αίτημα, τηρουμένων των διατάξεων περί επιχειρηματικού απορρήτου επί τη βάσει των οποίων δύναται να απαιτηθεί προηγούμενη υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας.

Αναφορικά με δικαιολογητικά/ αποδεικτικά έγγραφα / στοιχεία που πρέπει να υποβληθούν μαζί με το αίτημα συμμετοχής στην 4η ετήσια ανάθεση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Παράρτημα 3, Ενότητα Α της ΑΠ ΕΕΤΤ 792/07/22.12.2016 (ΦΕΚ 4505/Β/30.12.2016), η ΕΕΤΤ σας ενημερώνει ότι, δεν απαιτείται η υποβολή εκ νέου τυχόν δικαιολογητικών / αποδεικτικών εγγράφων / στοιχείων (π.χ. εγκεκριμένες οικονομικές καταστάσεις), τα οποία υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της Α', Β' ή Γ Φάσης της πρώτης ανάθεσης, καθώς και της 1ης, 2ης και 3ης ετήσιας ανάθεσης, με την προϋπόθεση ότι στο αίτημα της ετήσιας ανάθεσης γίνεται ρητή και σαφής αναφορά στα συγκεκριμένα έγγραφα και τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσής τους στην ΕΕΤΤ και βεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας ότι τα εν λόγω στοιχεία ισχύουν και δεν έχουν μεταβληθεί στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την υποβολή τους στην ΕΕΤΤ.

mailgate.otenet.gr - not connect el.teithe.gr

$
0
0
Καλησπέρα,
έχω ένα email από το ΤΕΙ και τώρα που άλλαξα πάροχο (από nova πήγα σε COSMOTE) δεν μπορώ να στείλω email... δοκίμασα και με το outlook και με το Mozilla Thunderbird αλλά δε συνδέεται. Παλιά με τη nova είχα mailgate.forthnet.gr και δούλευε κανονικά. Το πρόβλημα είναι ότι εάν χρησιμοποιείς αυτό το email εκτός TEI πρέπει να βάλεις για smtp server το server το παρόχου σου. Βάζοντας το mailgate.otenet.gr με θύρα 465 ή 587 SSL/TLS δεν συνδέεται καν. Έβαλα επιλογή "ο διακομιστής εξερχόμενων απαιτεί έλεγχο ταυτότητας" και με αυτή την επιλογή δείχνει οτι πάει να συνδεθεί αλλά μετά ζητάει password... για username και password βάζω τους κωδικούς που έχει το router για να συνδέεται στο internet (έτσι διάβα κάπου) αλλά και πάλι τίποτα.
Attached Images

Σύλληψη σπείρας για απάτη μέσω Sim Swap στη Βόρεια Ελλάδα

$
0
0
Δελτίο Τύπου:
Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση παρατίθενται χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 5 ατόμων για απάτη, με τη μέθοδο της αντικατάστασης/αλλαγής κάρτας sim (sim swap).

Ειδικότερα, οι εμπλεκόμενοι απέκτησαν πρόσβαση στην υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ημεδαπού και χρησιμοποιώντας την τεχνική sim swap παρέκαμψαν τη διαδικασία πρόσθετης αυθεντικοποίησης και αφαίρεσαν 42.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, πραγματοποιήθηκε επικοινωνία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με τραπεζικά ιδρύματα με αποτέλεσμα τη δέσμευση και επιστροφή 29.000 ευρώ στον ημεδαπό.

Ακολούθησε ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης κατά την οποία ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών και στη συνέχεια διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

  • (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

  • αποθηκευτικά μέσα, καθώς και κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι η μέθοδος sim swap είναι μια τεχνική κατά την οποία ο δράστης, χρησιμοποιώντας τεχνικές κοινωνικής μηχανικής (χειραγώγηση) αποκτά τον έλεγχο της κάρτας SIM του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

Συγκεκριμένα, ο δράστης έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη (π.χ. με «ηλεκτρονικό ψάρεμα» - phishing , με χρήση κακόβουλων εφαρμογών - προγραμμάτων κ.λπ.), εκμεταλλεύεται τη δυνατότητα αλλαγής κάρτας SIM, αποκτώντας νέα κάρτα προς αντικατάσταση αυτής που έχει ο νόμιμος κάτοχος.

Με τον τρόπο αυτό, λαμβάνει κλήσεις και μηνύματα που προορίζονται για τους χρήστες – θύματα και υποκλέπτει τους κωδικούς μιας χρήσης (OTP) ή τα μηνύματα επαλήθευσης ασφάλειας κ.λπ.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες:

  • να μην κοινοποιούν σε κανέναν και να μην εισάγουν σε άγνωστες ιστοσελίδες τους κωδικούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), δηλαδή όνομα χρήστη (username) και κωδικό πρόσβασης (password), ή αριθμούς καρτών.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες ποτέ και με κανένα τρόπο δεν ζητούν τους κωδικούς των πελατών μέσω διαδικτύου (on line),


  • αν το κινητό τηλέφωνο σταματήσει να λειτουργεί για ασυνήθιστους λόγους, πρέπει να επικοινωνήσουν αμέσως με τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας και να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχει αντικατασταθεί η κάρτα SIM,

  • να ελέγχουν συχνά τις κινήσεις των τραπεζικών τους λογαριασμών,

  • να έχουν ενημερωμένο λογισμικό και πρόγραμμα προστασίας από ιούς (antivirus),

  • να περιορίσουν τις προσωπικές πληροφορίες, ειδικά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ( S ocial M edia),

  • να μην ανοίγουν ύποπτους υπερσυνδέσμους (links) και να μην αποστέλλουν προσωπικά στοιχεία και δεδομένα σε κανέναν,

  • να χρησιμοποιούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης ( password ) και

  • αν είναι εφικτό, αν μη συσχετίζουν τον τηλεφωνικό τους αριθμό με ευαίσθητους λογαριασμούς στο διαδίκτυο.


Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188

  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR

  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας (https://portal.astynomia.gr )

  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD


Πηγή : ΕΛ.ΑΣ.

Κάψιμο πάγκου κουζίνας

$
0
0
Καλησπέρα σας, δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό μέρος την ερώτηση μου,δεν βρήκα κάποια κατηγορία όμως που να ταιριάζει με αυτό που θέλω να ρωτήσω.. θα ήθελα αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει.. στον πάγκο της κουζίνας έχω ένα σημάδι από ζεστό τηγάνι, έμεινε σημάδι. Υπάρχει κάποιος τρόπος να καθαρίσει ή χρειάζεται αλλαγή όλος ο πάγκος.; αν βάλω αυτοκόλλητο για πάγκο κουζίνας θα είναι εντάξει ή παίζει να φουσκώσει σιγά σιγά; Ελπίζω να μην κούρασα και να μην είπα πολλά όπως επίσης ελπίζω να πάρω κάποιες απαντήσεις και να βοηθήσω...

Ανέβασα και φωτογραφία από τον πάγκο,ελπίζω να φαίνεται η φωτό.. μάλλον είναι ξύλο ο πάγκος (δεν είμαι σίγουρος)

IMG-fb6947850a0a4fc4521ec63578eca5fe-V.pdf

- - - Updated - - -

Λογικά στο μήνυμα δεν ανέβηκε η φωτογραφία, τώρα όμως μάλλον είναι σωστά και θα φαίνεται, θέλω να πιστεύω
Attached Images

Εχουνε η 100αρες τις Wind , fastpath, και γενικο quality τα βραδια απο καποιους που εχουν?

$
0
0
Απλη ερωτηση νομιζω, ψαχνω να φυγω απο Vodafone γιατι δεν εχει fastpath h 100αρα, εχουνε περασει 9 μηνες και ακομα δεν φαινεται ηλιος στον οριζοντα και ειναι αστειο να εχω 75-100ms στα παντα, μετα απο 8 χρονια στα 49-55 με την 50αρα.

Ειναι η ωρα να μειωθει και ο λογαριασμος κινητου γιατι εχει ξεφυγει η Vodafone με τις χρεωσεις, αφου "Οι προσφορες ειναι μονο για καινουργιους πελατες" οποτε τα 55ε 100αρα+ Κινητο 10GB/Απεριοριστα ειναι οτι πρεπει.

Αλλα ταυτοχρονα δεν εχω stability problems με την Vodafone, και απο τυχη, ολα τα καλωδια καφαο-->Σπιτι (30 μετρα ξερω γω) ειναι ολοκαινουργια (Φεραμε τον δημο να κοψει κλαδια και ενα δεντρο που 100% θα επεφτε, 2 φορες σε ενα 6μηνο,πριν 1.5 χρονο και την δευτερη φορα εριξαν και το δεντρο επανω στην κολωνα του OTE, οποτε εγινε full replacement και καλωδιων και τα κουτακια, αφου ξυλωθηκαν ολα με την μαλακια που εκαναν).

Οποτε γνωριζω οτιδηποτε παροχο και να βαλω, αν εχω θεματα, ειναι 1000% δικο τους.

H Wind πως ειναι? Ειδα λιγο το ISP Latency, και πολλα Seabone φαινεται να εχουν θεμα ανα 5 μερες, σε ποιον uploader τρεχουν οι 100αρες?

Δεν με καινε τα 10ε που θα γλυτωσω τοσο πολυ, οσο το να εχω 99.9999% uptime και stable ms, που γενικα γινεται με Cosmote, αλλα βλεπω ολες τις επιλογες.

Bluetooth headset λειτουργεί κανονικά σε android κινητό, αλλά δεν έχει ήχο σε desktop υπολογιστή

$
0
0
Ψάχνω πως μπορώ να ενεργοποιήσω bluetooth ήχο σε Windows 10, αλλά δεν βρίσκω λύση. Χρησιμοποιώ έναν αντάπτορα usb bluetooth 5 και ένα ακουστικό απλό μονό bluetooth 5 (αυτό) αλλά ενώ γίνεται κανονικό pairing, connected, δεν μου βγάζει στον ήχο επιλογή για ήχο bluetooth. Επίσης στα services του ακουστικού μου δείχνει κενό:
2021-04-07 03_30_44 29,30_08_2015 - .png

Καμία ιδέα;
Attached Images

...ρεκόρ ταχύτητας....

$
0
0
Χαιρετώ.
Κοντεύει βδομάδα που με παιδεύει η Κοσμοτέ,με κάποια βλάβη που έγινε με κομμένο καλώδιο από την ΕΥΔΑΠ.Σήμερα,έκανα το speedtest,και βρήκα τα εξής:
ping 81
down 0,42
up 0,34
Νομίζω ότι έσπασα το ρεκόρ...
Και μάλιστα για να βγουν τα νούμερα,περίμενα κάμποση ώρα.
Χθες είχα πάνω από...1Mbps down.

HUAWEI MediaPad T5 10 ... προβλημα με antivirus

$
0
0
Καλημερα σας
Εχω ένα ταμπλετ HUAWEI MediaPad T5 10 (model AGS2-W09 με EMUI 8.0.0 και android 8.0.0 )
Σαν προστασια εχω το antivirus BITDEFENDER MOBILE και το MALWAREBYTE MOBILE.

Το παραξενο ειναι οτι συνεχως απενεργοποιειται το web protection και στα δυο. το BITDEFENDER
αναφερει οτι αυτο γινεται απο την διαδικασια βελτιστοποιησης της μπαταριας. Τα δηλώνω
να μην τα κλεινει η βελτιστοποιηση και μετα τα ενεργοποιω απο τις ρυθμισεις--> Εξυπνη Βοηθεια --> Προσβασιμοτητα
Παρολα αυτα μετα απο λιγο κλεινουν συνεχεια και μ εχει σπασει τα νευρα. Ξανα τα ενεργοποιω και ξανα απενεργοποιουνται.
Μπας και ειναι bug του EMUI 8.0.0 ..? :hmm:

Ξερει κανεις κατι παραπανω γιαυτο το θεμα ..?

ZTE H267A και TP LINK 100V μονο για voIP

$
0
0
Καλημέρα παιδιά . Μετά απ'ο 1.5 χρόνο ταλαιπωρία με 5 H300s , 2 Tp Link 100v και 1 H267A νομίζω έχω καταλήξει σε ένα τρόπο σύνδεσης που προς το παρόν δεν μου έχει σημιουργήσει κανένα πρόβλημα ούτε με internet ούτε με voip .

Έχω συνδέσει πρώτο στη γραμμή μου ενα ZTE H288A με το οποίο επεισή δεν έχει βρεθεί ο root κωδικός έχω μόνο internet κανονικά .
Πίσω του με καλώδιο lan έχω συνδέσει το H267A στη θύρα wan από την οποία παίρνω μόνο το voip. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει να μου επιβεβαιώσει ότι η σύνδεση είναι σωστή και αν ναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και άλλους με παρόμοιο πρόβλημα . (ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΆΣΕΙ ΣΤΟ SERCOMM)
0)Συνδέω το Η267Α στη γραμμή ή το tplink και περιμένω να ανακτήσουν στοιχεία voip . Κάνω save το config αρχείο σε περίπτωση που χρειατούν reset!!!
1) Συνδέω το Η288Α και πατώντας στον browser 192.168.1.254 συνδέομαι με τους κωδικούς πίσω απ το ρούτερ .
2) Πηγαίνω στη καρτέλα WAN και διαγράφω το προφίλ της τηλεφωνίας , στη προκειμένη περίπτωση το VDSL_837.
3) Δημιουργώ νέο προφίλ με όνομα ότι θέλω , έστω TEL, με τα παρακάτω στοιχεία
Συνημμένο Αρχείο 226398
4) Στη καρτέλα port binding ανοίγω τη σύνδεση tel που έφτιαξα και τικάρω τη lan4. Συνημμένο Αρχείο 226401
5) Συνδέομαι με root κωδικό στο Η267Α και πηγαίνω στη καρτέλα wan -> ETHERNET και διαγράφω όλα τα προφίλ .
6) Δημιουργώ νέο με όνομα ότι θέλω , έστω voip, με στοιχεία:
Connection name : voip
Type: Routing
Service List: voip
MTU: 1500
IP version : IPV4
IP Type : DHCP
VLAN : OFF
7)Όλα πρέπει να λειτουργούν καλά και να έχουμε και internet και τηλέφωνο. Όσον αφορά την ipv4 του voip νομίζω ότι δεν χρειάζεται λόγος ανησυχίας για ip conflict καθώς αυτή παίρνει ip από εσωτερικό intranet της vodafone της μορφής 10.χχ.χχχ.χχ
Θα ήθελα τη γνώμη αυτών που γνωρίζουν καλύτερα από μενα για τη συνδεσμολογία.
IMG_20210408_114947.jpgIMG_20210408_114952.jpgIMG_20210408_114957.jpg1617874279821.jpg
Attached Images

Ερώτηση για SPA2102

$
0
0
Καλησπέρα στην παρέα.
Έπεσε πρόσφατα στα χέρια μου ένα ζευγάρι από Cisco/linksys SPA 2102.
Κατ'αρχήν να αναφέρω ότι από VOIP είμαι άσχετος. Έχω μια γενική ιδέα, αλλά από συνδεσμολογίες, πρωτόκολλα, ρυθμίσεις, τσου..

Έχω λοιπόν κανα δυο ερωτήσεις:
1. Απ' ότι καταλαβαίνω, αν σε μια επιχείρηση (ή και σπίτι) υπάρχει ένα VOIP κέντρο (π.χ. Asterisk) και πέρα των κλασσικών VOIP τηλεφώνων, υπάρχουν και κάποιες παλιές αναλογικές τηλεφωνικές συσκευές, μπορείς να βάλεις τον ΑΤΑ αντάπτορα ανάμεσα στο κέντρο και στην τηλεφωνική συσκευή και μπορείς μετά να χρησιμοποιήσεις και αυτή την τηλεφωνική συσκευή κανονικά. Σωστή είναι αυτή η αντίληψη;

2. Ας υποθέσουμε ότι σε ένα σπίτι υπάρχει VDSL με Voip τηλεφωνία. Η νορμάλ συνδεσμολογία είναι ότι συνδέεις το αναλογικό τηλέφωνο κατευθείαν πάνω στη phone έξοδο του ρούτερ και δουλεύει κανονικά μιας και ότι έχει να κάνει με SIP κλπ τα έχει μέσω του παρόχου περασμένα ο ρούτερ και όλα καλά.
Υποθέτουμε λοιπόν ότι θέλει ο χρήστης να βάλει δικό του ρούτερ/firewall. Έχει την επιλογή για pppoE pass through και κάνει την κλήση pppoE στο ρούτερ του αφήνοντας το μόντεμ του παρόχου πριν το δικό του ρούτερ για να δουλεύει η τηλεφωνία. Στην περίπτωση λοιπόν που κάνουμε bridge το μόντεμ, η τηλεφωνία δεν δουλεύει.
Αν υποθέσουμε ότι έχουμε τα στοιχεία της τηλεφωνίας, συν το VLAN ID που χρειάζεται η τηλεφωνία του παρόχου, και φτιάχνουμε τα κατάλληλα VLAN στο δίκτυό μας, θα μπορούσαμε να έχουμε σαν bridge το μόντεμ και με τη χρήση του ATA adapter να δώσουμε τηλέφωνο σε μια αναλογική τηλεφωνική συσκευή;
Καταλαβαίνω ότι αν με το pppoe passthrough παίρνει ο ρούτερ μας public IP και ούτως ή αλλως χρειαζόμαστε το μοντεμ για το adsl (αν δεν έχει dsl modem ο ρούτερ μας) τότε δεν υπάρχει λόγος να προσθέσουμε άλλη μια συσκευή. Αλλά ρωτάω πληροφοριακά για να μάθω τι επιλογές υπάρχουν ακόμη.
Ευχαριστώ !

Ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, για την διαρροή προσωπικών στοιχείων από το Facebook

$
0
0
Δελτίο Τύπου:
Ένα σύνολο δεδομένων (dataset), τα οποία φαίνεται ότι προέρχονται από το Facebook, εμφανίστηκε σε ιστοσελίδα hacking το Σ/Κ και περιέχει αρχεία 533 εκ. ατόμων. Σημαντικός αριθμός αυτών, είναι χρήστες από την ΕΕ ενώ πάνω από 600.000 από την Ελλάδα (βλ. https://www.hackread.com/facebook-da...leaked-online/). Με βάση αρχική διερεύνηση τα στοιχεία φαίνεται ότι έχουν εξορυχθεί αρκετό καιρό πριν, από δημόσια προφίλ στο Facebook. Προγενέστερα σύνολα δεδομένων δημοσιοποιήθηκαν το 2018 και το 2019 και αφορούσαν μεγάλης κλίμακας εξόρυξη δεδομένων από την ιστοσελίδα του Facebook, η οποία, κατά τους ισχυρισμούς του Facebook, συνέβη μεταξύ Ιουνίου 2017 και Απριλίου 2018 όταν το Facebook διόρθωσε ευπάθεια στη λειτουργικότητα αναζήτησης τηλεφώνου. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αυτούς, η εξόρυξη πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ) στις 25/5/2018, και για τον λόγο αυτό το Facebook δεν γνωστοποίησε το περιστατικό ως παραβίαση προσωπικών δεδομένων βάσει του άρθρου 33 ΓΚΠΔ. Το νέο σύνολο δεδομένων φαίνεται να περιλαμβάνει το αρχικό σύνολο δεδομένων για το 2018 (προ ΓΚΠΔ) σε συνδυασμό με πρόσθετα αρχεία, τα οποία μπορεί να προέρχονται από μεταγενέστερη περίοδο.

Σημειώνεται ότι η εποπτική αρχή της Ιρλανδίας, που αποτελεί την επικεφαλής εποπτική αρχή, έχει εκκινήσει διαδικασία διερεύνησης του περιστατικού ενώ έχουν ενεργοποιηθεί οι διαδικασίες συνεργασίας των αρχών προστασίας δεδομένων της ΕΕ. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση όταν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, η Αρχή συνιστά, σε όσους διατηρούν προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να περιορίζουν τις πληροφορίες που διαμοιράζονται δημοσίως σε αυτά.

Πηγή : Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Bad Game Experience

$
0
0
Χαιρετώ την παρέα.
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα χρόνιο πρόβλημα που με ταλαιπωρεί για τουλάχιστον 5 χρόνια.
Συγκεκριμένα από τον Μάιο του 2016, που έγινα συνδρομητής ΟΤΕ με ADSL up to 24 τότε.

Το πρόβλημα είναι ότι αντιμετωπίζω "bad user experience" όταν παίζω σε online games, το οποίο οφείλεται σε κάποιο είδος lag.
Θα ήθελα την βοήθειά σας για να εντοπίσουμε, αν είναι δυνατόν, την αιτία του προβλήματος.

Ξεκινάω την περιγραφή:
Το local loop άψογο. Σήμερα έχω VDSL50. Πριν από τρία χρόνια έβαλα 30, κατόπιν 50 και τέλος 100. Απολύτως καμιά διαφορά, οπότε το γύρισα σε 50 για λόγους κόστους. Πάντα μηδέν ή μερικά 1-2 FEC/CRC errors.
Πάντα κλειδώνω στην μέγιστη ταχύτητα, τώρα 50/5 και παλιότερα 100/10.
Εννοείται ότι η μόνη συσκευή πάνω στο router (τώρα Speedport Plus, παλαιότερα 2i αλλά και άλλα αντίστοιχα) είναι το PC απευθείας με CAT6A καλώδιο. WiFi σβηστό. Fastpath ενεργοποιημένο.
Για λόγους τυπικούς κάλεσα και την Cosmote at your Service, ώστε να πιστοποιήσει και την εσωτερική καλωδίωση για να μην μπορεί ο ΟΤΕ να την επικαλεστεί ως δικαιολογία. Ότι πιάνει στον κατανεμητή (πάνω από 100) πιάνει και στο μπριζάκι που κουμπώνει ο router. To τηλέφωνο επιστρέφει στην καλωδίωση του σπιτιού από διαφορετικό ζευγάρι που ξεκινάει από το phone 1 του router.

Η μόνη διαφορά που βλέπω είναι ότι αν βάλω κάποιο άλλο router (συνέβαινε και στο ADSL) έχω περίπου 2-3 ms καλύτερο ping προς τον game server, που όμως δεν λύνουν το πρόβλημα.

Έχω βάλει μέχρι και σκέτο brigde modem με απευθείας PPP κλήση από το PC, ώστε να ελαχιστοποιήσω τα ενδιάμεσα layers. Απολύτως καμιά διαφορά στο πρόβλημα.

Το PC έχει εξαντληθεί στην διερεύνηση και έχει αλλάξει γενιές και τεχνολογίες από τότε τουλάχιστον 3/4 φορές, πχ. i5 και 380GPU που έχει καταλήξει μετά από πολλές αλλαγές και βελτιώσεις να είναι τώρα:
AMD 5600x
5700XT Nitro+
16GB @3200 RAM
250GB M.2 Samsung
144Hz Monitor Samsung 27''

Έχει στηθεί με ευλάβεια, ακολουθόντας τις βέλτιστες πρακτικές για online gaming, πολλές φορές και δεν περιλαμβάνει τίποτα άλλο εκτός από τους original drivers και το game.

Το πρόβλημα είναι ότι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό του χρόνου το παιχνίδι έχει πολύ καθυστέρηση σε σχέση με τους αντιπάλους και αυτό κατά την γνώμη μου οφείλεται στο δίκτυο.
Π.χ. έχουμε κάνει video με αντίπαλο (ο καθένας το δικό του) και τα έχουμε συγκρίνει. Ενώ για εμένα ένα συμβάν διαρκεί 0.4sec για εκείνον διαρκεί 0.9sec. Εξού και το κακό user experience.

Όμως το ping, το tracert προς τον game server δεν δείχνει τίποτα παράξενο. Αντίθετα δείχνει και ελαφρώς καλύτερες μετρήσεις από συμπαίχτες σε γειτονικές περιοχές.
Υπάρχουν όμως μικρές αλλά και μεγάλες περίοδοι όπου το lag εξαφανίζεται και το game experience είναι καταπληκτικό.

Όταν το παιχνίδι "δεν παίζει" κάνοντας restart στον router, υπάρχει πιθανότητα να φτιάξει. Οπότε για να ξαναβρώ καλό παιχνίδι, κάνω συνεχώς restart και δοκιμάζω πάλι. Αν "δεν παίζει" κάνω και πάλι restart και κάποια στιγμή μετά από 3-10 φορές καταφέρνω να έχω και πάλι εξαιρετικό game experience.
Τώρα έχει συμβεί μέσα σε ένα πολύ κακό παιχνίδι ξαφνικά να εξαφανιστεί το πρόβλημα και να βελτιωθεί το experience αλλά και το αντίθετο.

Πιθανολογώ ότι κάνοντας restart και λαμβάνοντας διαφορετική IP, μάλλον αλλάζει το routing του ΟΤΕ - OTEglobe και παρακάτω στην level3 και κάποια στιγμή επιλέγεται καλύτερη διαδρομή προς τον server (Amsterdam, servers.com)

Ένα βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βρω τα στοιχεία εκείνα που θα φανερώνουν το πρόβλημα, ώστε να τα προωθήσω στον OTE και να το λύσει.

Θέλω να πω ότι τον Δεκέμβριο του 2016, ο game provider είχε υλοποιήσει ένα tool αντίστοιχο του Υπερίωνα που έχει το πολυτεχνείο ( https://hyperiontest.gr/? ). Τότε συγκρίνοντας τα δικά μου αποτελέσματα με των συμπαικτών μου έδειξε ότι ενώ το ping ήταν παρόμοιο κοντά στα 45ms, tο δικό μου jitter ήταν 700ms και των συμπαικτών μου κοντά στα 60ms. ΜΕ αυτά τα στοιχεία, ο ΟΤΕ κατάφερε να λύσει το πρόβλημα ως τον Μάρτη του 2017 όπου άλλαξε το δίκτυο και ενεργοποιήθηκε το VDSL στην περιοχή. Τότε όμως είχε καταργηθεί αυτό το tool από τον Game provider και έτσι δεν έχω την δυνατότητα να τους στείλω συγκριτικά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να βρουν την λύση.
Από τότε έχουν υπάρξει και συνεχόμενες περίοδοι μέχρι και 1 μήνα όπου το πρόβλημα δεν εμφανίζεται καθόλου, ανεξάρτητα από το πόσες φορές κάνω restart to router. Κάποια στιγμή, εντελώς τυχαία, όπως επανεμφανίζεται. Τότε πιθανά να το ξεπεράσω με κάποια restart και να παίξε για κάποια ώρα ή ώρες, όσπoυ να εμφανιστεί ξανά.

Καταλαβαίνω ότι το post είναι μεγάλο και κουραστικό αλλά πργματικά χρειάζομαι την βοήθειά σας για να εντοπίσω.
Στην διάθεσή σας για παροχή περισσότερων λεπτομερειών, στοιχείων και δοκιμών.

Ευχαριστώ προκαταβολικά
Δημήτρης

Θα δεχόσασταν να φέρει έτσι ο παροχος που εχετε την οπτικη ινα μέσα στο σπιτι σας

H Samsung αναπτύσσει νέα 5G τεχνολογία ραδιοκυμάτων για αποτελεσματικές 5G εφαρμογές στο φάσμα μεσαίων συχνοτήτων

$
0
0
Δελτίο Τύπου:
Η νέα τεχνολογία της Samsung διπλασιάζει την υποστήριξη ευρυζωνικότητας στα ραδιοκύματα στη ζώνη μεσαίων συχνοτήτων, βοηθώντας τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να ελαχιστοποιήσουν τις ανάγκες τους σε hardware και να απλοποιήσουν την ανάπτυξη 5G

samsung_9.jpgΑθήνα, 8 Απριλίου 2021 – Η Samsung Electronics. Η Co., Ltd. έχει αναπτύξει μια νέα 5G τεχνολογία ραδιοκυμάτων ευρείας ζώνης, που επεκτείνει την υποστήριξη εύρους ζώνης για τις ραδιοτεχνολογίες επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των Massive MIMO, για να ενισχύσει τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην προσπάθεια τους να προσφέρουν πιο ευέλικτες και οικονομικά αποδοτικές εφαρμογές 5G. Με αυτήν τη νέα τεχνολογία, η Samsung θα επεκτείνει την υποστήριξη ευρυζωνικότητας των 5G ραδιοκυμάτων της στα 400MHz, διπλασιάζοντας την τρέχουσα δυναμική της για υποστήριξη ραδιοτεχνολογιών εμπορικής χρήσης στα 200MHz.

Με ευρύτερη υποστήριξη εύρους ζώνης, οι ραδιοτεχνολογίες της Samsung θα βοηθήσουν τους παρόχους κινητής να μεγιστοποιήσουν τη χρήση φάσματος μεσαίων συχνοτήτων για δίκτυα 5G, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τη χρήση hardware. Η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει, επίσης, τους παρόχους να ελαχιστοποιήσουν τον αριθμό των ραδιοτεχνολογιών που απαιτούνται σε διάφορες περιπτώσεις, όπως για τη χρήση μη συνεχόμενου φάσματος σε συχνότητες εντός 400MHz εύρους ζώνης. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας μπορούν, ακόμα, να χρησιμοποιήσουν αυτήν τη λύση για κοινή χρήση RAN, όπου μοιράζονται ενεργά υποδομές δικτύου με άλλους φορείς μέσω κοινών εφαρμογών.

Ενίσχυση φάσματος στη ζώνη μεσαίων συχνοτήτων

Η ζώνη μεσαίων συχνοτήτων προσφέρει ένα συνδυασμό ευρείας κάλυψης, υψηλών ταχυτήτων και χαμηλού χρόνου απόκρισης. Οι νέες ραδιοτεχνολογίες της Samsung θα βοηθήσουν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να επιταχύνουν τη διάθεση 5G σε φάσμα ζώνης μεσαίων συχνοτήτων.

«Είμαστε περήφανοι που αναπτύσσουμε νέες λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να αυξήσουν την απόδοση με λιγότερες αλλαγές σε επίπεδο hardware και μειωμένα κόστη εγκατάστασης, καθώς επεκτείνουν το εύρος του φάσματός τους», δήλωσε ο Dong Geun Lee, Vice President και Head of H/W R&D Group στο Networks Business της Samsung Electronics «Θα συνεχίζουμε να διαθέτουμε καινοτόμες 5G λύσεις που θα αποφέρουν περισσότερα οφέλη στους παρόχους κινητής και στους πελάτες τους, βασιζόμενοι στην τεχνογνωσία καις τις κορυφαίες τεχνολογίες μας».

Οι νέες λύσεις ευρείας ζώνης της Samsung, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοκυμάτων Massive MIMO, θα είναι έτοιμες για εμπορική διάθεση στις αρχές του 2022, προσφέροντας περισσότερα λειτουργικά οφέλη και πλεονεκτήματα ανάπτυξης στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Η Samsung πρωτοπορεί στην επιτυχημένη διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων 5G, που περιλαμβάνουν chipset, ραδιοκύματα και τεχνολογίες δικτύου πυρήνα. Μέσω της αδιάκοπης έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung ηγείται της βιομηχανίας προώθησης 5G δικτύων με το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, που περιλαμβάνει από πλήρως εικονικοποιημένο RAN και Core μέχρι ΑΙ λύσεις αυτοματισμού. Η εταιρία παρέχει αυτήν τη στιγμή συνδεσιμότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο.
Attached Images
Viewing all 47922 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>